Jogurt domowy

Do tej pory robiąc jogurt domowy na mleku roślinnym korzystaliśmy z jogurtownicy i starterów firmy EASIYO:

Pic.1. Jogurtownica

Pic.1. Jogurtownica

Dziś, dzięki pomocy Reiko z Japoni zakupiłam w sklepie z artykułami japońskimi Meidi-Ya (https://www.meidi-ya.com.sg/en/contact.asp) saszetki ze szczepami: L. lactis subsp. cremoris FC i A. orientalis FA:

Pic.2. Bakteryjna kultura starterowa.

Pic.2. Bakteryjna kultura starterowa.

Pict.3. Bakteryjna kultura starterowa, cz2.

Pict.3. Bakteryjna kultura starterowa, cz2.

Oczywiście opis przygotowania jogurtu jest też w wersji angielskiej.

Pic.3. Ulotka :)

Pic.3. Ulotka 🙂

Każdy sposób na wsparcie odporności i zrównoważenie flory bakteryjnej jest dobry 🙂


 

 

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii Na talerzu i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s