Przepis na lody durianowe

Jeśli będziecie gdzieś w Azji Południowo-Wschodniej , zachęcam do zakupienia duriana (Pic.1) lub spróbowania durianowych smakołyków, które czekają na wygłodniałego i ciekawskiego obieżyświata (jest tego sporo: durianowe naleśniki, ciasteczka, torty, ciasta; Pic. 2,3).

Pic.1. Tani ale wyjątkowo smaczny.

Pic.1. Tani ale wyjątkowo smaczny.

Pic.2. Popularne durianowe naleśniki.

Pic.2. Popularne durianowe naleśniki.

Pic.3. Tutaj sezon na duriana trwa cały rok.

Pic.3. Tutaj sezon na duriana trwa cały rok.

Dziś zachęcam do zrobienia własnych lodów, o ile uda Wam się zdobyć duriana. Potrzebny będzie zamrożony durian, kilka mangostanów (podobno mangostan, równoważy rozgrzewającą energię duriana), kilkanaście borówek amerykańskich. Blendujemy i zjadamy. Wyśmienite.

Ja lubię prostotę, ale więcej bardziej urozmaiconych propozycji na stronach Megan Elizabeth: https://www.youtube.com/watch?v=hMn-5_W3Go0

SMACZNEGO!


 

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii Na talerzu i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s